Szálláshely leírása
Dél- Nyugat Magyarország 4 borvidéke évezredes múltjával elsősorban a vörösborok hazája, kivéve a Pécs- Mecseki Borvidéket, mely Somogy határától Tolnáig húzódik. Szigetvári szőlőhegy, melynek ismertebb neve Turbék, a borvidék legnyugatibb részén terül el. Magas a napsütéses órák száma, és a talaja kiválóan alkalmas szőlőtermesztésre. A 60-as években az akkor működő Szigetvári T.SZ. 44 hektáron telepített szőlőt, melyet később felosztottak, így a területek magánkézbe kerültek.
A családi vállalkozás 1993-ban indult, egy több mint 150 éves pince megvásárlásával. A löszbe vájt pince 30 lépcsőfokát sok vendég megjárta már, hogy a 23 méteren sorakozó hordók borait megízlelhesse. A szőlő feldolgozás, és bor érlelés során ötvözzük a hagyományos és modern technológiát. 1994-ben palackoztuk először kiváló minőségű borainkat ( Királyleányka, Olaszrizling), és megjelentünk az első borversenyeken is, ahol a legjobb eredményeket értük el. Azóta is részt veszünk helyi, megyei, regionális, és országos borversenyeken, melyek eredményei büszkén díszítik éttermünk falát. A pince felett egy 60 férőhelyes étterem, és egy borozó-bár található, ahol az idelátogatók magyaros, tájjellegű ételeket kóstolhatnak,előzetes bejelentkezés alapján. A megkapó vidéket, a jó borokat és a vendégszeretetet több napon át élvezhetik, ugyanis az emeleten Panzió működik, ahol 7 db 2 ágyas, zuhanyzós szoba áll rendelkezésre. Az itt eltöltött éjszaka után finom reggeli dukál a vendégeknek.
Foglalj szállást most!