High Motion Residency Apartman - Hargitafürdő

Szállás High Motion Residency Apartman - Hargitafürdő

Foglalás a Szállás-online.hu-n ingyenes, közvetítési költségeket nem számítanak fel, egyéb rejtett költségek nem merülnek fel, a szállásért közvetlenül a tulajdonosnak fizet.
Foglalj most! Nincs foglalási díj!

Hargitafürdőn a legmagasabban található épületek egyike. Az erdő mellett egyetlen 2 emeletes tömbház földszinti lakrésze.

Hogyan értékelték a "High Motion Residency Apartman" szállást vendégei?

Hírlevél! A Szállás-Online.hu legjobb ajánlatai! Közvetlenül Emailben.

Házirend - "High Motion Residency Apartman"

6 (1 szoba, 1 fürdőszoba)
12 óra után
11 óra előtt
nem
igen · ingyenes
nem megengedett
magyar, román

A "High Motion Residency Apartman" kínálata:

6 fős apartman

6 főnek, 1 éj

Szálláshely szolgáltatások és felszereltség

Hargitafürdőn a legmagasabban található épületek egyike. Az erdő mellett egyetlen 2 emeletes tömbház földszinti lakrésze.

Szálláshely leírása

Hargitafürdő (románul: Harghita-Băi) település Romániában, Hargita megyében. 1250–1400 m-es tszf. magassságban helyezkedik el a Csicsói-Hargita délkeleti oldalán.

Mofetták, bórvizek

A gázömléses mofetta javasolt idült ízületi gyulladás, magas vérnyomás, érszűkület, vénás keringési zavarok, keményedéses bőrgyulladás, porckorongbántalom, ideggyökkompressziók, csigolyabántalom stb. esetén. A mofetta csak nyáron működik (májustól novemberig, az időjárás függvényében).

Szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve krónikus gyulladásokra javasoltak. Források: Csipike, Vallató, Piricske, Szemvíz, Lobogó. A Vallató-, illetve Lobogó-forrás egyben feredő (fürdőmedence) is. A Vallató nevének eredetét a hőmérséklete magyarázza, amely télen-nyáron 6-7 °C-os.

Látnivalók

-Ásványvizeiről és mofettáiról híres alpesi jellegű üdülőtelep. Borvizes melegfürdője 1920-ban létesült, de 1950-ben felszámolták csak mofettája maradt meg. Környékén kaolint bányásztak, a termeléssel 2005-ben hagyták fel.

-Határában magasodik a Tolvajos-tető, ahol három nagy kereszt áll 896, 1896 és 1567-es évszámokkal a honfoglalásra, Márton Áron születésére és a János Zsigmond seregén itt aratott győzelemre emlékeztetve. A Tolvajos-tetői 1567-es ütközet, azonban nagyon kétséges, hogy egyáltalán megtörtént-e, hiszen 1567-től 1727-ig egyáltalán seni nem emlegeti, egyetlen krónikás sem említi. A Habsburg uralom 1711-es berendezkedése után 16 évvel, 1727-ben történik meg az első említése ennek a "csatának". A Habsburgok igyekeztek átformálni a magyar történelmet, a maguk politikai célja szerint.

-Római katolikus kápolnája közelében 1996-ban új templom épült.

Tevékenységek:

Sípályák:

1. Csipike pálya:

- nehézségi foka: könnyű

- pálya hossza 300 m, a felvonó hossza: 316 m (babylift)

- szintkülönbség: 35 m (1322 m magasságból indul és 1275 m-re érkezik), a lejtő szöge: 18 fok

- felvonó típusa: baby

  • a pályát használhatják a snowbordosok is!

2. Miklós pálya:

- nehézségi foka: közepes

- a pálya hossza 450 m, szintkülönbség 50 m.

3. Kossuth pálya:

- három ága van, amelynek nehézségi foka: könnyű (1000 m), közepes (820 m) és nehéz (640 m).

- a pálya hossza 700-1000 m, a szintkülönbség 175 m.

- csákányos és tányéros fölvonó működik.

Hópánkó:

A hópánkózásra kialakított pálya hossza 140 m, 22 m szintkülönbséggel és 82 m-es speciálisan képzett hópánkó felvonóval.

- hossza: 140 m

- szintkülönbség: 22 m

- felvonó típusa: baby

Korcsolya pálya:

A Salvator nevet viselő amatőr korcsolyapálya 2010-ben került kialakításra (20 x 40 m, kanadai méretű - kisebb méretű), amely nyáron műfüves foci- és teniszpályaként működik.

Kalandpark:

A Keleti-Kárpátok gyönyörű csúcsai között, Hargita hatalmas fenyőrengetegében, a páratlan szépségű környezetben épült Balu Románia egyik legrégebbi kalandparkja. A Balu Park büszkesége a 985 m hosszú tiroli amelyből 350 m egy tó fölött halad.

A 11 különböző nehézségi fokú pálya 190 fára szerelt játékelemből és 190 platformból áll összesen 1,5 hektár területen. A kalandra vágyók kortól függetlenül megtalálják a szórakozást, kikapcsolódást, az adrenalint és mindenek fölött a felejthetetlen élményt.

Foglalj szállást most!

Szállás népszerűsítése "High Motion Residency Apartman"

A "High Motion Residency Apartman" tulajdonosa vagy? Vagy csak tetszett a fenti szállás, és segíteni akarsz a népszerűsítésében?
Válassz az alábbi kódok közül:

1. kód ( link ) *:


2. kód ( link + szöveg) *:

Előnézet: High Motion Residency Apartman

* Másold ki a teljes szöveget, és illesszd be egy oldalra.