Ezer Év Parkja - Mórahalom


Ezer Év Parkja - Mórahalom

Ezer Év Parkja - Mórahalom
Ezer Év Parkja - Mórahalom
A mórhalmi Ezer Év Parkja korábban Mini Hungary Park néven volt ismert. A felújítást követően már új külsővel várja a látogatókat a népszerű makettpark. A park a szabad ég alatt terül el csaknem 2000 hektáros területen. Az idelátogatók a szabad ég alatt vehetik szemügyre Magyarország kincseit.

Kiállítás

A nemzeti emlékezet parkjaként számon tartott kiállítóhely 48 hazai műemléket sorakoztat fel. A fontos műemlékek az eredeti méretükhöz képest 1:25-ös méretarányban csodálhatóak meg. A várak, kastélyok, templomok, paloták és műemlékek földrajzi elhelyezkedésére pontosan ügyeltek a park létrehozásánál, így akár egy délután alatt felfedezhetjük hazánk érdekes építményeit. A parkban a Duna és a Tisza folyása, illetve a Balaton is szemügyre vehető.

Programok

Az élményekkel teli sétát számos szolgáltatás biztosítja. Magunkra ölthetünk korabeli ruhákat és lovagköpenyeket is. A séta során tableten keresztül juthatunk érdekes információkhoz és a témavezető füzetekben pedig kvízekkel mérhetjük fel tudásunkat. 

Szakvezetés

A csoportos látogatók részére tematikus múzeumpedagógiai szakvezetést is igénybe lehet venni. A diákok részére pedig múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak a park munkatársai. tovább >